Concediere ulterioara notificarii scrise ca sunt insarcinata
  Resibubu
Pe data de 22 iulie am fost anuntata, verbal, de intentia angajatorului de a inceta colaborarea cu mine, incepand cu data de 1 august.

Pe 23 iulie am facut un test de sarcina care a relevat faptul ca sunt insarcinata.

Ulterior, testele de sange si ecografia au demonstrat acelasi lucru, drept pentru care in data de 24 iulie am trimis catre angajator notificare oficiala ca sunt insarcinata, insotita de adeverinta de la medicul de familie.

Detin confirmarea de primire in data de 30 iulie a acestei notificari (plic deschis, cu valoare declatata).

Pe 2 august avocatul firmei mi-a inaintat notificarea de incetare a contractului de munca cu data de 5 august, notificare pe care am refuzat sa o primesc si am solicitat trimiterea ei prin posta. Azi am primit notificarea la adresa din buletin (ma aflam in perioada de proba, drept pentru care concedierea se face pe baza unei notificari).

Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face acum.

Este legala procedura de concediere? Are vreo relevanta din punct de vedere legal discutia purtata cu angajatorul meu anterior notificarii mele, avand in vedere ca la data respectiva nu am primit nimic scris din partea companiei?
2 raspunsuri la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Problema este serioasa, asa incat va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat specializat in dreptul muncii.
  Ecaterina
Legea da dreptul angajatorului sa faca ce doreste cu angajatul in perioada de proba fara nici o explicatie, si eu am fost in aceeasi situatie si am aflat ca in perioada de proba o gravida nu are nici un drept, contractul de munca devenind consolidat abia dupa perioada terminarea perioadei de proba.

Am consultat o casa de avocatura si raspunsul lor e ca nu facem decat sa stam la mila judecatorului daca ajungem la proces si putem invoca doar latura morala, nu una legala.

Costul era de 1700 euro pentru toata faza procesuala si nici o sansa reala de castig asa ca m-am resemnat.

Eu am reusit sa trec peste aceasta tragedie ajutata de alte femei care au patit la fel, sfatul lor a fost infiintarea unui PFA.

Ulterior "concedierii" am tot aplicat ptr joburi si nimeni nu are nevoie de o gravida, asa ca de doua luni nu mai am nici un venit pana la prima indemnizatie de la stat.

Sa tot faci copii in aceata tara!

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Situatii in care concedierea gravidelor si a mamelor este ilegala
Pe aceasta tema s-au postat:
75 intrebari si 81 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Situatii in care concedierea gravidelor si a mamelor este ilegala
Conform OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, nu pot fi concediate, din motive care tin de starea lor, urmatoarele categori...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?