A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/drepturi/public_html/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 675

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/drepturi/public_html/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: core/Input.php

Line Number: 286

Concediu crestere copil pana la 1 an, iar apoi fara plata

Concediu crestere copil pana la 1 an, iar apoi fara plata
  tudorlaura
Daca doresc sa stau acasa cu copilul 2 ani, din care primul an cu indemnizatia de 85% (maxim 3400 lei), iar al doilea an in concediu fara plata, cum trebuie sa formulez cererea?

Daca tatal renunta la concediul de o luna, inseamna ca voi beneficia de indemnizatie doar 11 luni, iar ultima luna pana la implinirea de catre copil a varstei de 1 an va ramane neplatita?

In acest caz, trebuie sa cer concediu fara plata la anagajator de la data cand copilul implineste 11 luni?
4 raspunsuri la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
In cererea pe care o depui la primarie trebuie sa optezi pentru concediu crestere copil pana la 1 an.

Concediul fara plata pe care il vei lua dupa varsta de 1 an a copilului se depune si se inregistreaza la angajator.

Daca tatal renunta la concediul de o luna, inseamna ca voi beneficia de indemnizatie doar 11 luni. In luna a 12-a nu vei beneficia de indemnizatie, dar poti beneficiezi de concediu fara plata (inregistrat la angajator).
  ilie monica
Ca si tine m-am gandit si eu, 1 an cu 85%, mai sunt vreo 3 luni concediu post natal, si restul pana la 2 ani fara plata.

Insa nu inteleg de ce trebuie sa renunte sotul la luna lui de concediu atata timp cat tu esti in fara plata cred ca el poate beneficia de concediu crestere copil.
  crimhilda
Cand ceri concediu fara plata pentru al doilea an sa anunti, in scris, Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) despre aceasta si sa anexati copie dupa cererea facuta, cu aprobarea angajatorului pe ea. Eu n-am facut asta si nu mi-a platit nimeni "darile" la casa de pensii sau asa ceva. Cand am reinceput serviciul as fi vrut sa cer concediu medical si ar fi fost fara plata din cauza ca nu aveam "stagiul de cotizare" indeplinit.
  silvia_silvia_carol
Vreau sa va intreb de ce nu va luati CCC de 2 ani, chiar daca poate indemnizatia e mai mica, dar macar e platita, decat concediu fara plata... parerea mea e ca e mai bine asa.

Ti-a fost util acest raspuns?


Citeste articolul
Concediul de crestere a copilului
Concediul de crestere a copilului pana la 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap) mai este cunoscut si sub abrevierile CIC (Concediu de Ingrijire...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?