A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/drepturi/public_html/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 675

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/drepturi/public_html/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: core/Input.php

Line Number: 286

Concediu medical de sarcina

Concediu medical de sarcina
  aly_inna19
Sunt angajata din 14.12.2012 la o firma, salariul a fost de 1200 brut pana pe data de 01.03.2013. Incepand cu aceasta data s-a modificat la 2260 brut pana pe data de 01.11.2013, acesta scazand la 800 brut.

Incepand cu aceiasi data 01.11.2014 mai am inca un contract de munca cu 4 ore de 571 brut.

Am intrat in concediu medical cu data de 24.01.2014 iar cei de la locul de munca pe luna februarie mi-au dat doar 800 de lei zicand ca acesta este suma pe care ei trebuie sa mi-o dea.

Eu am folosit calculatorul dumneavoastra si mi-a riesit ca fara a fi luat cel de al doilea contract in considerare trebuie sa primesc 1318 lei.

Ce pot face in acest caz, cum ii pot obliga sa imi dea banii care imi corespund de la stat. Astept raspunsul dumneavoastra cat mai repede.

Mentionez ca nu mi-au dat nici fluturas si nici stat de plata.
2 raspunsuri la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Dat fiind ca ai intrat in concediul de maternitate in ianuarie 2014, lunile in functie de care se calculeaza indemnizatia sunt iulie 2013 - decembrie 2013. Sunt multe situatii prin care s-ar putea ajunge la o indemnizatie mai mica: Ai avut concedii medicale in perioada iulie 2013 - decembrie 2013? Ai primit fluturasi de salariu pe aceste luni? Esti sigura ca ai primit intreg salariul legal, si nu la negru? Firma a platit contributiile aferente salariului tau?

Discuta cu cei de la contabilitate despre modul de calcul al indemnizatiei primite.

Pentru al doilea contract, indemnizatia va fi calculata si platita de firma cu care ai incheiat acest contract.
  aly_inna19
Nu am avut nici un concediu medical, deasemenea in luna noiembrie am luat un credit prin banca deci pana in luna noiembrie sunt sigura de salariul trecut in cartea de munca deoarece am dus adeverinte la banca, Intr-adevar in luna noiembrie si decembrie mi-a fost micsorat salariul.

Nu pot sti daca ei au platit sau nu contributiile pentru salariul meu, dar nu sunt obligati sa imi achite banii indiferent daca primesc lunar banii de la cnas sau peste cateva luni?

In momentul cand se intra in cei 1 sau 2 ani de crestere copil sunt obligati sa imi dea o adeverinta si pentru aceste luni in care mi-au platit concediul medical si ce pot face daca banii pe care mi i-au dat fizic nu corespune cu ceea ce ei au trecut pe documentul dat?

Mentionez ca este o firma micuta si nu pot lua legatura cu firma de contabilitate care tine documentele, decat prin intermediul patronului, care de altfel nu sunt sigura ca nu vrea sa ma insele dandu-mi mai putini bani ca diferenta sa o opreasca el.

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Concediul de maternitate si indemnizatia de maternitate
Pe aceasta tema s-au postat:
361 intrebari si 424 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Concediul de maternitate si indemnizatia de maternitate
Concediul de maternitate este un concediu medical care se acorda femeii insarcinate sau lauzei de catre medicul de specialitate obstetrica-ginecologie...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?