A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/drepturi/public_html/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 675

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/drepturi/public_html/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: core/Input.php

Line Number: 286

Concediu odihna inainte de prenatal

Concediu odihna inainte de prenatal
  malanciuc
As dori sa intru in prenatal (dpn 19.12.2013), dar inainte as vrea sa-mi iau concediul de odihna ce mi se cuvine.

Situatia mea sta in felul urmator: pana la data de 14 iunie 2013 am fost in concediu de crestere copil 2 ani, pe 15 iunie intorcandu-ma la locul de munca.

Cum se calculeaza zilele concediului de odihna? Doamna de la salarizare nu a stiut prea bine, balbaindu-se mi-a spus ca anul 2011 cand am intrat in ccc se cumuleaza cu anul 2013, asta insemnand 21 de zile (ce mi se cuveneau in 2011) fara 6 zile pe care le-am avut luate inainte de prenatalul pt. bebe 1, adica 15 zile de luat inainte de prenatalul pt. bebe 2.

Nu cumva trebuiau calculate aceste zile de concediu de odihna incepand de pe 15 iunie 2013 pana la data de 1 decembrie cu care as vrea sa iau prenatalul?

Mentionez ca pe anul 2013 mi s-au marit zilele de concediu la 27. Si ma gandeam, daca se cumuleaza asa cum a zis doamna, in 2015 cand voi reveni, am dreptul la concediu de odihna in conditiile in care zilele de concediu din urma nu se mai pot da? Sau se va cumula ca si acum, anul 2013 respectiv cu anul 2015 si va fi ceva la modul 27 de zile fara cele 15 zile luate inainte de prenatal iar apoi din 2016 sa revin la normal?
1 raspuns la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Zilele de concediu de odihna la care ai dreptul se calculeaza raportat la numarul de zile lucrate efectiv. Asadar, pentru a determina numarul de zile de concediu de odihna la care ai dreptul, se vor avea in vedere lunile lucrate in 2011 pana la intrarea in prenatal, si lunile lucrate in 2013 intre finalizarea concediului de crestere copil si inceperea prenatalului pentru a doua sarcina.

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Concediul de maternitate si indemnizatia de maternitate
Pe aceasta tema s-au postat:
361 intrebari si 424 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Concediul de maternitate si indemnizatia de maternitate
Concediul de maternitate este un concediu medical care se acorda femeii insarcinate sau lauzei de catre medicul de specialitate obstetrica-ginecologie...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?