Respingere dosar concediu tata pentru nerespectarea termenului de depunere
  bir4free
Dosarul pentru indemnizatie pentru concediul de 1 luna al celuilalt parinte l-am depus cu 4 zile inainte de intrarea in concediu.

Dosarul mi-a fost acceptat la Primarie fiind corect si complet, respins insa de AJPIS dupa 1 luna si jumatate de la depunere, dupa consumarea concediului, pe motiv ca nu a fost depus cu 30 zile inainte de intrarea efectiv in acest concediu, invocand neindeplinirea art 4/1, alin.7, din Normele Metodologice pt aplicare, aprobate prin HG nr. 52/2011.

Va rog sa-mi spuneti daca este corect sa fie respins dosarul dupa atata timp si unde este stipulat acest termen de 30 de zile, nefiind regasit in articolele invocate de ei?

Considerati ca este bine sa depun contestatie, adresa fiind primita acum 2 zile? Mentionez ca nu exista alte motive de respingere.
1 raspuns la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Desi in practica uneori se mai "inchid ochii" asupra acestui termen de 30 de zile, el este stipulat de HG 57 / 2012, art 4/1, alin.7:

(7) Solicitarea concediului prevazut la alin. (1) se face pe baza de cerere si documente doveditoare, in conditiile prezentelor norme metodologice, cu cel putin 30 de zile inainte de intrarea efectiva in acest concediu.

Daca AJPIS s-a prevalat de aceasta prevedere pentru a respinge dosarul, nu prea mai ai ce face. Poti depune contestatie, este chiar indicat, dar nu ai nici o garantie ca decizia se va schimba, fiind fundamentata legal.

Termenele in care se solutioneaza cererea si se comunica decizia de catre AJPIS sunt stipulate in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010:

Art. 14
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie sau stimulent de insertie, si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti pe raza careia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.
(2) Pana la data de 5 a fiecarei luni, primariile au obligatia de a transmite pe baza de borderou cererile inregistrate in luna anterioara, insotite de documentele justificative, la agentiile pentru prestatii sociale judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii teritoriale.
(3) Cererile prevazute la alin. (1) se solutioneaza in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii la agentia teritoriala, prin decizie de admitere sau, dupa caz, de respingere, emisa de directorul executiv.
(4) Decizia prevazuta la alin. (3) se comunica solicitantului in termen de 5 zile lucratoare de la data emiterii.

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Concediul pentru cresterea copilului obligatoriu pentru tata cel putin o luna
Pe aceasta tema s-au postat:
99 intrebari si 99 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Concediul pentru cresterea copilului obligatoriu pentru tata cel putin o luna
Conform HG nr. 57/2012, pentru copiii nascuti incepand cu data de 1 martie 2012, cel putin o luna din concediul de crestere a copilului va reveni pari...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?