Dupa cat timp primeste indemnizatia de crestere copil?
  roberta197908
Am o nepoata care a nascut in data de 4 august 2013, care a terminat liceul si a beneficiat de o luna somaj.

Dosarul pt indemnizatia de crestere copil a fost depus in data de 12 septembrie 2013 si inca nu a primit indemnizatia... dupa cat timp o sa primeasca banii?

Din ce data se calculeaza din urma banii ce o sa-i primeasca? Din ziua de cand a nascut sau de la data depunerii dosarului?

Daca o sa primeasca in luna decembrie cat ar trebui sa primeasca?
1 raspuns la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010:

Art. 14
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie sau stimulent de insertie, si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti pe raza careia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.
(2) Pana la data de 5 a fiecarei luni, primariile au obligatia de a transmite pe baza de borderou cererile inregistrate in luna anterioara, insotite de documentele justificative, la agentiile pentru prestatii sociale judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii teritoriale.
(3) Cererile prevazute la alin. (1) se solutioneaza in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii la agentia teritoriala, prin decizie de admitere sau, dupa caz, de respingere, emisa de directorul executiv.
(4) Decizia prevazuta la alin. (3) se comunica solicitantului in termen de 5 zile lucratoare de la data emiterii.

Asadar, pe data de 5 octombrie a plecat dosarul catre AJPIS (institutia care aproba si face platile).

25 octombrie era termenul llimita la care AJPIS trebuia sa solutioneze cererea, adica sa emita o decizie de aprobare sau respingere a platii indemnizatiei de crestere copil.

Pana la 1 nov. AJPIS i-a trimis (sau trebuia sa trimita) aceasta decizie acasa pe adresa de domiciliu. Asadar la inceputul lui nov. ar fi trebuit sa primeasca postal decizia.

Daca acest lucru nu s-a intamplat, luati legatura urgent cu AJPIS.

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Indemnizatia de crestere a copilului
Pe aceasta tema s-au postat:
405 intrebari si 451 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Indemnizatia de crestere a copilului
Indemnizatia de crestere a copilului in 2016: informatii actuale, corecte si complete despre obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului....
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?