Indemnizatie crestere copil dupa concediu fara plata
  roxana_roxana
Situatia mea este mai complicata: lucrez in cadrul unei firme de 5 ani cu norma intreaga. In luna ian. din cauza unor probleme financiare firma ma anunta ca trec la program de 4 ore.

Apoi in data de 10 iunie ma anunta din nou conducerea ca trebuie sa semnez o cerere prin care eu solicit concediu fara salariu pana pe 31 dec. 2013.

Bineinteles ca nu am vrut si am rugat sa fiu data afara legal dc nu mai pot fi tinuta in acel post. Mi s-a spus ca dc nu semnez in doua ore cererea mi se desface contractul de munca cu litera I.

Gandindu-ma ca asta imi va crea probleme la o urmatoare angajare am semnat (ca toate celelate femei in aceeasi situatie). Atunci eu nu stiam ca sunt insarcinata.

Intrebarea e: pot beneficia de indemnizatia de crestere copil? Data nasterii este in jur de 26 feb 2014.
10 raspunsuri la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Nu trebuia sa semnati acea cerere de concediu fara plata. Angajatorul oricum nu v-ar fi putut desface contractul de munca cu litera I - acest lucru presupune o intreaga procedura, si mai ales motive solide. Atitudinea sa a fost total abuziva, din nefericire a incercat si a reusit sa va intimideze.

Daca veti fi in concediu fara plata in lunile iulie - septembrie, nu veti putea obtine concediul si indemnizatia de crestere copil.

Sfatul meu pentru obtinerea indemnizatiei de crestere copil este sa va cautati alt loc de munca. Inca nu este tarziu: daca pana pe 10 iunie ati lucrat, atunci se va considera ca pana in luna iunie inclusiv indepliniti conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere copil.

Daca va angajati in iulie, chiar daca nu veti lucra toata luna, veti putea obtine concediul si indemnizatia de crestere copil.
  roxana_roxana
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Da, exact asta a facut, a mers la intimidare si a reusit... (si nu am fost singura careia i-a "prezentat" situatia in felul acela).
  roxana_roxana
Dar ma gandesc acum asa: daca cererea este pana la data de 31 dec., iar in ian. am aflat ca vor sa ma dea afara daca nu plec de buna voie pana atunci, ei mai au dreptul sa ma dea afara atunci (voi fi in 8 luni la data aceea insarcinata)?
  Ana Maria Popa
Daca instiintezi angajatorul in scris referitor la sarcina, teoretic nu mai au voie sa te dea afara, cu exceptia situatiei in care intervine reorganizarea judiciara sau falimentul.

Totusi, faptul ca nu te vor da afara nu iti va da dreptul la concediul si indemnizatia de crestere copil. Sfatul meu este sa te angajezi in alta parte incepand cu luna iulie.
  roxana_roxana
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Imi sunt de mare ajutor pt ca nu stiam cu cine pot discuta aceste probleme
  roxana_roxana
Buna ziua, revin sa va spun ce am putut "rezolva" din aceasta situatie incurcata: am facut o cerere de instiintare catre angajator ca sunt insarcinata pe care am depus-o la personal impreuna cu adeverinta de la medicul de familie.

Apoi am facut o alta cerere prin care am solicitat intreruperea concediului fara plata si revenirea in post.

Aceasta a fost acceptata imediat, de a doua zi (6 august) am revenit in post.

De la personal m-au trimis la Casa de pensii vitan si CASMB sa vad daca mai pot face retroactiv dosar de plata individuala a cotizatiilor catre stat pt luna iunie(luna in care am lucrat pana pe data de 11 si luna iulie).

De la casa de pensii mi s-a spus ca nu mai pot plati retroactiv...

Acum intrebarea este: indemnizatia este pierduta banuiesc... data nasterii probabila este 26.02.2014.
  roxana_roxana
Este un site extraordinar!

Am stat 8 ore si am citit foarte multe informatii utile.

Am afat ce am de facut si ce drepturi am este extraordinar pt o femeie la prima sarcina... mai ales ca nimeni nu sare sa te ajute sau informatiile sunt adesea eronate.

Felicitari!
  Ana Maria Popa
Luna iunie este eligibila pentru acordarea indemnizatiei, pentru ca aveti totusi cateva zile lucrate, in care ati obtinut venituri, insa problema este cu luna iulie. Daca ati fi avut macar o zi lucrata in luna iulie, ati fi putut obtine indemnizatia.

Chiar daca ati fi putut plati retroactiv la Casa de Pensii, tot nu v-ar fi ajutat la obtinerea indemnizatiei, conditia pentru aceasta fiind obtinerea de venituri, si nu plata acestor contributii.
  Ana Maria Popa
Roxana, multumim pentru cuvintele furmoase! Aprecierea utilizatoarelor noastre - mamici si gravide - constituie pentru noi o motivatie extraordinara, pentru care echipa noastra va este recunoscatoare.
  roxana_roxana
Noi trebuie sa va multumim ca existati, pt. ca aici gasim f. multe informatii! Felicitari!

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Indemnizatia de crestere a copilului
Pe aceasta tema s-au postat:
405 intrebari si 451 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Indemnizatia de crestere a copilului
Indemnizatia de crestere a copilului in 2016: informatii actuale, corecte si complete despre obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului....
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?