A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/drepturi/public_html/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 675

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/drepturi/public_html/system/core/Exceptions.php:185)

Filename: core/Input.php

Line Number: 286

Indemnizatie de maternitate dupa concediu crestere copil

Indemnizatie de maternitate dupa concediu crestere copil
  miky
La 1 iunie 2013 trebuie sa ma intorc la serviciu din concediul de crestere a copilului pentru primul copil. Pot sa intru in concediu de maternitate (cele 126 zile) incepand cu aceasta data (1 iunie)?

Daca da, cum se va calcula indemnizatia de maternitate pentru acest concediu? Am inteles ca CNAS-ul nu acopera contribuita CAS pentru toata indemnizatia de maternitate, ci numai pentru echvalentul salariului minim pe economie.

Cum se va calcula indemnzatia de crestere copil pentru al doilea copil, in acest caz?
10 raspunsuri la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Poti intra direct din CIC in concediu de maternitate, cu conditia sa-ti planifici acest concediu in asa fel incat sa-ti ramana cele 42 de zile obligatorii de concediu postnatal.

In situatia in care intri din CIC direct in concediu de maternitate, pentru stabilirea indemnizatiei de maternitate se vor lua in calcul veniturile realizate ca indemnizatie crestere copil pe ultimele 6 luni anterioare concediului de maternitate.

Indemnizatia de crestere a copilului se va calcula luandu-se in considerare :
- pentru perioada in care ai beneficiat de concediu prenatal: indemnizatia de maternitate
- pentru restul perioadei pana la 12 luni: indemnizatia pentru cresterea primului copil.
  miky
Dar daca incep serviciul la 1 mai, si intru in prenatal la 1 iunie cum se calculeaza acest concediu si CIC 2?
  Ana Maria Popa
Indemnizatia de maternitate, precum si cea de crestere a copilului, se calculeaza la fel cum am scris mai sus, cu mentiunea ca pentru luna mai se ia in considerare venitul din salariu.
  ven
Este adevarat ca indemnizatia se calculeaza in raport cu venitul de pe cele 11 luni dinaintea nasterii, venitul din luna nasterii neluandu-se in calcul si dublandu-se luna a 11-a?
  Ana Maria Popa
In calculul indemnizatiei, pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in considerare venitul cuvenit pe luna respectiva.
  ven
In cazul meu nu a fost asa, la primul CIC, copil nascut in iulie 2010. Daca mi-ar fi luat in calcul venitul pe iulie, care a fost mai mare decat in mod obisnuit, valoarea indemnizatiei ar fi fost mai mare decat salariul. Am fost si am intrebat si mi s-a spus ca se dubleaza valoarea de pe luna 11 si nu se ia in calcul luna nasterii copilului. Sunteti sigura ca se ia in calcul? Puteti, va rog, sa imi indicati un articol de lege in acest sens? Pot face o sesizare si sa primesc diferenta de bani retroactiv? Multumesc!
  Ana Maria Popa
Ordonanta de urgenta 124 din 27 decembrie 2011:

Art. IV
7. La articolul 3, dupa alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu urmatorul cuprins:
"(6) Pentru luna nasterii copilului se iau in calcul veniturile cuvenite pentru acea luna, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana daca ar fi lucrat in toata luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizatia de maternitate."

OUG 124/2011 a fost publicata in MO pe 30 decembrie 2011, iar primul tau copil este nascut in iulie 2010.
  ven
Am inteles. Multumesc frumos. Si nu se aplica nici pentru lunile ramase de la intrarea in vigoare a legii, pana in iulie 2012, cand am incheiat primul CIC? Sau se aplica doar pt copiii nascuti de atunci incolo?
  Ana Maria Popa
Se aplica de la intrarea in vigoare a legii.
  ven
Adica pentru concediile care incepeau de atunci? Adica nu pot face niciun demers? Cand s-a reintrodus procentul de 85%, s-a aplicat si CIC-urilor in derulare, nu doar celor care au inceput de atunci incolo.

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Concediul de maternitate si indemnizatia de maternitate
Pe aceasta tema s-au postat:
361 intrebari si 424 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Concediul de maternitate si indemnizatia de maternitate
Concediul de maternitate este un concediu medical care se acorda femeii insarcinate sau lauzei de catre medicul de specialitate obstetrica-ginecologie...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?