Indemnizatie si concediu de crestere copil, intreruperi intre mai multe contracte de munca
  Laryssa91
Sunt insarcinata in 38 de saptamani si urmeaza in curand sa nasc.

Problema este ca anul trecut am avut urmatoarele intreruperi intre contracte:

- pana in 14 februarie am avut contract pe perioada nedeterminata la o firma care a fost inchisa de garda financiara;

- din 4 martie am avut contract pe perioada determinata pana in 30 aprilie;

- din 12 iunie am avut contract tot pe perioada determinata pana in 12 ianuarie si mi s-a prelungit contractul pana pe 12 aprilie.

Locuiesc in localitatea Luncani, jud. Cluj, si la primaria orasului Campia Turzii mi s-a spus ca as avea dreptul sa primesc indemnizatia, iar la primaria comunei Luna (de care apartin) mi s-a spus ca nu stie daca se poate asa ceva.

La Campia Turzii mi s-a spus ca pt prima perioada intrerupta se accepta maxim 15 zile lucratoare intrerupere (eu am 11 zile), iar pentru a doua perioada intrerupta se accepta maxim 3 luni (fiind o perioada de intrerupere intre doua contracte determinate) iar eu am 42 de zile.
1 raspuns la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Vei avea dreptul la indemnizatie si concediu de crestere copil, motivele fiind cele comunicate de primaria orasului Campia Turzii.

OUG 111/2010:

Art. 2
(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
j) se afla in perioada de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata si inceperea unui alt contract de munca pe durata determinata, asa cum este aceasta definita de Legea nr. 53/2003 — Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

Ti-a fost util acest raspuns?


Citeste articolul
Concediul de crestere a copilului
Concediul de crestere a copilului pana la 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap) mai este cunoscut si sub abrevierile CIC (Concediu de Ingrijire...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?