Oprire indemnizatie crestere copil pentru ca am fost plecata din tara
  Sandamaria11
Eu sunt mamica, am primit indemnizatie pt cresterea copilului timp de 1an dupa care am fost pecata in alta tara unde sotul meu lucreaza, mi-a fost intrerupta indemnizatia pe motiv ca am parasit tara.

Mai mult decat asta imi cer banii inapoi.

Va rog sa ma faceti si pe mine sa inteleg ce se intampla, daca au dreptul sa-mi opreasca indemnizatia pt asta, adica pt ca nu am locuit in Romania, tin sa va informez eu sunt romanca, am domiciliul in Romania doar ca am fost plecata pt o perioada la sotul meu in strainatate!
2 raspunsuri la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor

Art. 12
Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.

Art. 24
(1) Sumele incasate necuvenit se recupereaza de la beneficiarii acestora, pe baza deciziei emise de directorul executiv al agentiei teritoriale, cu respectarea termenului general de prescriptie.
(2) Decizia prevazuta la alin. (1) constituie titlu executoriu si poate fi contestata conform prevederilor Legii nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.
Buna ziua,

Potrivit dispozitiilor art.16 alin. 2 din OUG 111/2010, va incadrati intr-unul din cazurile de suspendare a indemnizatiei, intrucat nu mai indepliniti una dintre conditiile existente la data acordarii acesteia, respectiv sa locuiti in Romania impreuna cu copilul.

Conform legii, aveati obligatia de a anunta Primaria despre aceasta plecare iar la intoarcerea in tara aveati dreptul de a solicita reluarea platii drepturilor cuvenite.

In situatia in care ati parasit tara pentru o perioada si nu ati anuntat Primaria in vederea suspendarii platii indemnizatiei, puteti fi obligata la restituirea acesteia.

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Indemnizatia de crestere a copilului
Pe aceasta tema s-au postat:
405 intrebari si 451 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Indemnizatia de crestere a copilului
Indemnizatia de crestere a copilului in 2016: informatii actuale, corecte si complete despre obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului....
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?