Salariata gravida - concediu maternitate, concediu crestere copil
  spring
Situatia actuala: salariata (mai mult de 1 an la actualul loc de munca), insarcinata 23 saptamani, mai am inca 20 zile de concediu odihna de luat.

As vrea sa stau cat mai mult la serviciu (cat imi permite starea), dar nu imi sunt clare anumite lucruri.

1. Cele 126 zile le pot lua pe toate (sau cat mai multe) dupa nasterea copilului, cu indemnizatia de maternitate aferenta sau imediat dupa nasterea copilului se considera ca intru in concediu de crestere copil, cu indemnizatia aferenta?

2. Daca spre exemplu intru in concediu de maternitate pe 1 oct, nasc pe 1 nov, concediul de crestere copil incepe pe 1 nov sau dupa ce trec cele 126 zile numarate de la 1 oct (aprox 1 feb)?

3. Concediul de crestere copil se socoteste 1 an de la terminarea concediului de maternitate sau pana la implinirea varstei de 1 an de catre copil (in situatia mentionata mai devreme - adica doar 9 luni pentru cresterea copilului)?
4 raspunsuri la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
1. Puteti lua toate cele 126 zile de concediu de maternitate DUPA nasterea copilului, urmand sa intrati in concediu crestere copil in ziua a 127-a.

2. Pe exemplul dvs: concediul de maternitate incepe dupa ce trec 126 zile numarate de pe 1 oct. Cu mentiunea ca nu sunteti obligata sa le luati pe toate cele 126. Sunteti obligata numai la 42 de zile de concediu postnatal.

3. Concediul crestere copil se poate acorda PANA la implinirea de catre copil a varstei de 1 an sau de 2 ani, dupa cum optati dvs.
  spring
Va MULTUMESC f mult pentru raspuns!

Am uiatat sa va intreb - daca intru in concediu de maternitate pe 1 oct, lunile care se iau in considerare pentru calculul indemnizatiei sunt aprilie-septembrie?
Dar daca intru pe 15 sau 20 oct, tot aceleasi luni se iau in considerare?
  spring
Inca o intrebare - daca intru in concediu de maternitate pe 1 octombrie, lunile luate in calcul pentru indemnizatie sunt aprilie-septembrie? Dar daca intru pe 15 sau 20 octombrie, tot la fel?
  Ana Maria Popa
Daca intrati in concediu de maternitate in luna octombrie, lunile care se iau in considerare in calculul indemnizatiei de maternitate sunt aprilie-septembrie.

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Concediul de maternitate si indemnizatia de maternitate
Pe aceasta tema s-au postat:
361 intrebari si 424 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Concediul de maternitate si indemnizatia de maternitate
Concediul de maternitate este un concediu medical care se acorda femeii insarcinate sau lauzei de catre medicul de specialitate obstetrica-ginecologie...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?