Sarcina gemelara, contract perioada determinata!
  infogemeni
Va rog sa ne ajutati cu un raspuns legat de urmatoarea situatie.

Sotia mea este insarcinata cu gemeni, termenul de nastere este pe 17-18 martie 2014.

In momentul de fata este angajata cu contract pe perioada determinate, contract ce expira pe data de 18.12.2013.

Are 8 ani vechime in campul muncii fara intrerupere.

Cei de la CASMB au spus ca daca inainte de expirarea contractului de munca intra in condediu medical cod 01 cu cod diagnostic 751 ii platesc medicalul in continuare inclusiv prenatalul (incepe din 17.01.2014) si postnatalul (minim 42 zile dupa ce naste) in aceleasi conditii salariale de la ultimul angajator.

Pe cei de la primarie i-am intrebat legat de plata indemnizatiei de crestere copil, daca se considera cotizatie perioada de dupa terminarea contractului de munca 18.12.2013 pana la nastere si daca va beneficia de indemnizatie, confirmandu-ne ca da, se considera cotizatie!

Suntem foarte confuzi in acest moment, nu stiu daca m-am facut foarte inteles din ce am scris mai sus.

Ne puteti ajuta cu un raspuns legat de situatia noastra?
1 raspuns la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Intr-adevar, daca sotia intra in concediu prenatal inainte de expirarea contractului pe perioada determinata, atunci va putea beneficia de indemnizatia de maternitate platita de casa de asigurari, iar ulterior de concediul si indemnizatia de crestere copil, pana la 1 an sau 2 ani, dupa preferinta.

Cel mai bine este ca, Imediat dupa incetarea contractului de munca al sotiei, sa se inregistreze la Agentia de Somaj. Se poate inregistra chiar daca la acea data va fi deja in concediu de maternitate (prenatal). In momentul inregistrarii trebuie sa ataseze la dosar o adeverinta de la medicul de familie care sa ateste starea de graviditate.

Fiind in somaj indemnizat, sotia va putea beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate de 126 de zile (si indemnizatia aferenta), si apoi de concediu si indemnizatie crestere copil.

Concediul de maternitate (precum si eventualele concedii medicale) si concediul crestere copil suspenda perioada de somaj care se reia de unde a ramas dupa expirarea fiecarui concediu. Astfel, la sfarsitul perioadei de concediu crestere copil, sotia va beneficia de indemnizatia de somaj ramasa pana la gasirea unui nou loc de munca.

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Concediul de maternitate si indemnizatia de maternitate
Pe aceasta tema s-au postat:
361 intrebari si 424 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Concediul de maternitate si indemnizatia de maternitate
Concediul de maternitate este un concediu medical care se acorda femeii insarcinate sau lauzei de catre medicul de specialitate obstetrica-ginecologie...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?