Suprapunere CIC - suma suplimentara 600 RON retroactiv
  ven
Am nascut in martie 2012 al doilea copil, aflandu-ma in CIC pt primul copil pana in iulie 2012. Dosarul de CIC pt al doilea copil l-am facut dupa ce a expirat primul CIC. Nu am stiut de suma suplimentara de 600 ron pe perioada suprapunerii. Mai pot actiona cumva retroactiv?
Multumesc.
8 raspunsuri la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Pentru ca cei 600 de RON suplimentari se acorda cu statut de majorare a idemnizatiei si nu de insemnizatie separata, in cazul tau este vorba doar despre o recalculare a indemnizatiei cu plata diferentei.

Cel mai bine este sa te interesezi direct la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului de care apartii despre modul exact in care se face recalcularea retroactiva si recuperarea banilor.
  ven
Multumesc! Puteti sa-mi mentionati exact articolul de lege care stipuleaza acel supliment?
  Ana Maria Popa
Este vorba despre Legea nr. 166/2012 privind acordarea de beneficii de asistenta sociala, Art 13, alin. 2, 4 si 5:

(2) Durata de acrodare a concediului prevazut la art. 2 alin. (1) se prelungeste corspunzator in cazul suprapunerii a doua sau mai multor situatii de natura a genera acest drept.

(4) Pe perioada suprapunerii situatiilor prevazute la alin. (2), cuantumul indemnizatiei lunare se majoreaza cu suma de 1,2 ISR pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.

(5) Prevederile alin. (4) se aplica inclusiv pentru situatiile in care persoana se afla cu primul copil in perioada de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in baza Ordonantei de urgena a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, si naste un alt/alti copil/copii sau se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2).

Tine-ne la curent cu demersul tau. Mult succes!
  ven
Din pacate, legea e din 9 oct 2012, a intrat in vigoare in 14 oct 2012 si se aplica de atunci incolo, nu retroactiv :((

Multumesc mult pt ajutor!
  ven
E Art II din legea mentionata care stipuleaza asta
  ven
Alin 2 pe care l-ati mentionat aici se refera cumva la faptul ca se poate prelungi un CIC chiar peste varsta de 2 ani a copilului cu perioada in care s-a suprapus cu primul CIC?
  Ana Maria Popa
Cu placere. Ne pare rau ca nu ai primit un raspuns favorabil.
  Ana Maria Popa
CIC se poate prelungi in cazul in care al doilea copil se naste in timpul CIC 1. Prelungirea poate fi cel mult pana la implinirea varstei de 2 ani a celui de al doilea copil (3 ani in cazul copilului cu handicap).

Ti-a fost util acest raspuns?


Citeste articolul
Concediul de crestere a copilului
Concediul de crestere a copilului pana la 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap) mai este cunoscut si sub abrevierile CIC (Concediu de Ingrijire...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?