Indemnizatia de cresterea copilului, venituri din agricultura
  2alexandru
Am realizat venituri salariale 12 luni anterior nasterii, mi-am suspendat contractul de munca pe 23 octombrie, am avut a 126-a zi de medical, insa mai am pe adeverinta de la fisc venituri din agricultura care sunt vaci inregistrate in 2013 si se plateste impozit pe tot anul.

Cum se dovedeste ca incetez activitatea agricola daca deja e stabilit pe tot anul fiscal?
3 raspunsuri la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Ordinul MMFPS Nr.1474 / 2011

Situatie:

Ce reprezinta concediul in cazul persoanelor care realizeaza venituri din activitati independente sau agricole si care nu lucreaza in baza unui contract de munca?

Solutie:

In cazul acestor persoane, concediul reprezinta intreruperea activitatii pe perioada pana la implinirea de catre copil a varstei de 1 an, 2 ani sau respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap. De asemenea, in cazul asociatilor din cadrul unor societati comerciale, care nu pot prezenta documente care sa ateste faptul ca nu realizeaza venituri profesionale pe perioada pana la implinirea de catre copil a varstei de 1 an, 2 ani sau respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, asa cum se mentioneaza la art. 6 alin. (5) lit. f) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul in indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 52/2011, denumite in continuare Normele metodologice aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 52/2011, este suficienta declaratia pe propria raspundere a persoanei ca nu realizeaza astfel de venituri si data de la care solicitantul se afla in concediu pentru cresterea copilului, datele si informatiile prezentate de respectiva persoana fiind supuse Codului penal cu privire la falsul in declaratii.
  2alexandru
Dar eu am si contract de munca in sitemul bugetar si cum am precizat am si animale pentru care platesc impozit conform normelor de venit pe cap de animal si aceste norme de venit s-au stabilit pe tot anul ianuarie-decembrie, si normal eu din noiembrie nu ar mai trebui sa apar cu venit, plus de asta din anul urmator cred ca ar trebui transferate sotului animalele pentru ca as aparea iar cu venituri, nu? Declaratie pe propria raspundere am depus la AJPIS dar sigur e in regula sa nu am surprize mai tarziu?
  Ana Maria Popa
Pentru ca nu cunosc exact natura acestor venituri nu ma pot pronunta. Intereseaza-te la AJPIS.

Ti-a fost util acest raspuns?


Citeste articolul
Concediul de crestere a copilului
Concediul de crestere a copilului pana la 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap) mai este cunoscut si sub abrevierile CIC (Concediu de Ingrijire...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?