Nelamuriri referitoare la cel de-al doilea concediu de crestere copil
  andreea266
Am nascut in data de 21.08.2012 si sunt in CCC pana pe 21.08.2014.

Deoarece intentionez sa raman din nou insarcinata, va rog sa imi spuneti care este data maxima la care pot naste cel de-al doilea copil atata timp cat nu mai doresc sa ma intorc la munca intre perioada terminarii CCC si a doua nastere.

Doresc sa iau in calcul si concediul de maternitate, prenatal + postanal, cele 126 zile (daca mai am dreptul la el fara sa ma intorc la munca), precum si ultima luna de CCC in care trebuie sa stea acasa tatal copilului (asta , din nou, daca este adevarat).

Si, pentru ca am tot auzit in jurul meu de la diferite mamici (probabil total dezinformate) faptul ca angajatorul nu mai este obligat sa ne primeasca la serviciu dupa terminarea CCC de 2 ani, precum si faptul ca legea nu mai este aceeasi si nu se mai poate intra din CCC 1 in CCC 2, cu riscul de a mai intreba si eu o data, va rog mult sa imi confirmati sau nu cele spuse.
3 raspunsuri la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Voi incepe cu sfarsitul.

1. Ceea ce ati auzit in legatura cu protectia impotriva concedierii este adevarat: este interzisa concedierea salariatilor intorsi din CCC pana la 1 an, precum si a salariatilor aflati in plata stimulentului de insertie. Cu privire la salariatii care au beneficiat de CCC 2 ani legea nu prevede nimic.

2. Cu intrarea dintr-un concediu de crestere copil in altul treaba sta asa:

Daca nasterea celui de al doilea copil are loc in timpul primului CCC, atunci CCC se va PRELUNGI pana la implinirea de catre al doilea copil a varstei de 2 ani. Pe perioada suprapunerii aveti dreptul la plata unui supliment de 600 lei, pe langa indemnizatie, care va ramane aceeasi.

Daca nasterea are loc dupa primul CCC, va trebui sa va intoarceti la serviciu si sa reluati pasii efectuati la primul CCC: instiintare angajator, concediu de maternitate, concediu crestere copil.

Tatal intr-adevar este obligat sa efectueze o luna de CCC.
  bytzu2002
Cum se calculeaza indemnizatia pentru CCC2 in cazul in care nasterea are loc la scurt timp dupa primul CCC?
  Ana Maria Popa
Indemnizatia de crestere copil se va calcula ca 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni. Ca venituri se vor lua in considerare indemnizatiile de crestere copil, indemnizatiile de maternitate aferente concediului prenatal si salarii daca este cazul.

Ti-a fost util acest raspuns?


Citeste articolul
Concediul de crestere a copilului
Concediul de crestere a copilului pana la 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap) mai este cunoscut si sub abrevierile CIC (Concediu de Ingrijire...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?