Post desfiintat desi sunt in cresterea copilului, e posibil?




  imarcela2013
Am lucrat la o companie de stat si acum sunt in concediu crestere copil pentru 2 ani de zile care se incheie in noiembrie.

Am fost instiintata printr-o adresa venita prin posta cu confirmare de primire ca postul meu a fost desfiintat ca urmare a hotararii consiliului de administratie (toate posturile similare cu al meu din tara au fost desfiintate) si ca pana la inceperea concedierii colective pot participa la posturile oferite de companie in perioada urmatoare.

A doua zi am primit prin email scoaterea la concurs a unor posturi identice cu al meu (sunt aceleasi posturi desfiintate care s-au creat dar apartin acum de directia de la nivel central).

Aceasta operatiune s-a mai facut in trecut cand am fost transferata fara examen de la nivel central la nivel local.

Am sunat la resurse umane si am fost sfatuita sa ma prezint la concurs, ca ar fi mai bine pentru mine daca nu vreau sa raman fara servici.

Ce ma sfatuiti sa fac: sa ma duc sau nu la examenul care va avea loc in 2 saptamani?

Pe mine ma intereseaza cel mai mult daca in urma adresei primite trebuie sa actionez in vreun fel sa contest adresa in instanta sau nu?

Daca nu contest inseamna ca accept tacit faptul ca postul meu s-a desfiintat si voi fi supusa concedierii colective sau pot contesta acest lucru cand ma intorc in noiembrie?

Se pierde cumva dreptul la contestare in 30 de zile?

Sunt obligati sa-mi ofere un post remunerat similar cand ma intorc din concediu de crestere copil? (exista mai multe posturi in organigrama care sunt blocate au acelasi nivel de salariu si pe care le-as prefera) sau in urma adresei lor eu daca nu o contest, ei ma pot concedia cand vin din concediu?

Mentionez ca reorganizarea nu e in urma reorganizarii judiciare sau falimentului firmei.
1 raspuns la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Firma poate desfiinta postul tau in timp ce esti in concediu crestere copil, insa este obligata sa te primeasca inapoi pe un post similar, cu acelasi salariu (salariul este specificat in contractul individual de munca, si nu poate fi schimbat de catre angajator fara acordul tau).

In privinta unei posibile actiuni in instanta, cel mai bine va poate sfatui un avocat.

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Situatii in care concedierea gravidelor si a mamelor este ilegala
Pe aceasta tema s-au postat:
75 intrebari si 81 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Situatii in care concedierea gravidelor si a mamelor este ilegala
Conform OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, nu pot fi concediate, din motive care tin de starea lor, urmatoarele categori...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email:



 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?