Concediu de maternitate - contract de munca pe perioada determinata
  NICOrnea
Sunt angajata pe contract de munca determinat ce are termenul de expirare pe 15 mai 2013.

In prezent sunt in concediu de maternitate care se termina in august 2013, urmand ca apoi sa intru in concediu de crestere copil.

Am primit o scrisoare de la angajator prin care eram informata ca pe 15 mai 2013 imi expira contractul si ca pe 16 mai sa ma duc pentru ridicarea documentelor aferente incetarii activitatii, documente ce vor fi ridicate in baza notei de lichidare finalizate.

De asemenea, mai spunea ca nota de lichidare se poate initia si de catre seful meu direct, eu urmand doar sa predau bunurile avute in gestiune. Tot angajatorul ma informeaza ca incepand cu luna mai 2013, Casa de Sanatate de care apartin cu domiciliul imi va plati diferenta de concediu maternal.

Eu nu mai inteleg nimic... de ce trebuie sa semnez lichidarea? Eu vreau sa refuz acest lucru, intrucat nu mi se pare legal.

Si inca ceva: art 21/alin 1 / lit c din "Legea maternitatii" nu se aplica tuturor salariatelor, indiferent de forma de contract de munca pe care o detin?
2 raspunsuri la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Din ceea ce spui se pare ca este vorba despre expirarea contractului individual de munca pe perioada determinata. Contractul pe perioada determinata inceteaza de drept, indiferent de starea ta din acest moment.

Dupa incetarea contractului, indemnizatia de maternitate iti va fi platita de Casa de Asigurari de Sanatate de care apartii.

Daca in cele 12 luni dinaintea nasterii ai realizat venituri supuse impozitului pe venit, atunci vei beneficia si de concediu si indemnizatie crestere copil.

Daca intrunesti conditiile de acordare a indemnizatiei de somaj (intereseaza-te la Agentia de Ocupare a Fortei de Munca), ai putea solicita somaj, care va fi suspendat de concediul de maternitate, urmand sa ai dreptul la indemnizatia de somaj dupa ce termini concediul de crestere copil.

Ce ti se pare ilegal? Si care este "Legea maternitatii" la care faci referire (care este numarul/anul legii)?
  VioricaIfr
Buna, NICOrnea!
Eu sunt intr-o situatie similara. Am intrat in concediu prenatal pe 16 noiembrie, pe 9 decembrie mi-a expirat contractul de munca, iar nasterea este estimata la mijlocul lunii ianuarie.

Ce am aflat pana acum este faptul ca somajul nu ma poate prelua din cauza ca nu sunt apta de munca, fiind in acest concediu medical si in continuare trebuie sa merg cu concediile medicale la Casa de Sanatate, iar dupa ce se vor implini 42 de zile de la nastere voi merge cu dosarul la Primarie pentru concediul de crestere copil.

Imi poti spune cum ai procedat tu pentru a solutiona aceasta situatie?
Multumesc pentru raspuns!

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Concediul de maternitate si indemnizatia de maternitate
Pe aceasta tema s-au postat:
361 intrebari si 424 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Concediul de maternitate si indemnizatia de maternitate
Concediul de maternitate este un concediu medical care se acorda femeii insarcinate sau lauzei de catre medicul de specialitate obstetrica-ginecologie...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?