Concediu de maternitate din contract pe perioada determinata si somaj
  AncaSol
Din data de 29 martie 2012 am un contract pe perioada determinata pana in 1 martie 2014, perioada in care am cotizat fara nici o intrerupere, fara concedii medicale, doar cele de odihna conform legii.

In momentul de fata sunt in saptamana 34 de sarcina si in mod normal ar trebui sa intru in concediu prenatal, dar contractul meu de munca va inceta de drept la 01.03.2014, asadar nu o sa pot depune concediul la angajator.

M-am interesat si la AJOFM si se pare ca trebuie sa imi fac dosarul pt a intra in somaj si imediat dupa aceea sa imi depun la ei concediul de maternitate (incepand cu cel de pe luna Martie), asadar nu o sa beneficiez de indemnizatie de somaj, ci direct de indemnizatie de maternitate.

Problema este ca pt somaj imi trebuie si o adeverinta de la doctorul de familie, cum ca sunt apta de munca... cum sa fiu apta de munca in sapt 34 de sarcina... sau 35 pana finalizez dosarul??

Spuneti-mi, va rog, cum trebuie sa procedez, daca aceasta este singura solutie, ca de acolo nimeni nu imi spune concret ce trebuie sa fac, ma trimit de la un etaj la altul...

Ar fi o solutie buna daca as incerca sa obtin o prelungire a contractului de munca la prezentul angajator cu vreo 6 luni, macar numai pt a putea depune acolo concediile de maternitate lunare?

Angajatorul are contributii de platit daca eu apar angajata, dar sunt in concediu de maternitate?

Cum considerati ca e mai bine/si mai usor sa procedez? Intocmirea/depunerea dosarului pt somaj este un adevarat chin!
1 raspuns la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Cel mai comod este sa intri in somaj. Fiind in somaj vei avea toate drepturile de care te-ai fi bucurat ca si salariata: concedii medicale, concediu si indemnizatie de maternitate, concediu si indemnizatie pentru crestere copil. Toate aceste concedii suspenda perioada de somaj care se reia de unde a ramas dupa expirarea fiecaruia din ele.

Medicul de familie poate trece pe adeverinta "apt de munca", deoarece graviditatea nu este o boala. In adeverinta poate mentiona si faptul ca esti gravida.

Fiind in somaj, vei depune concediile medicale la AJOFM.

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Concediul de maternitate si indemnizatia de maternitate
Pe aceasta tema s-au postat:
361 intrebari si 424 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Concediul de maternitate si indemnizatia de maternitate
Concediul de maternitate este un concediu medical care se acorda femeii insarcinate sau lauzei de catre medicul de specialitate obstetrica-ginecologie...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?