Doua contracte de munca si concediu de maternitate
  carmenmadgearu
Am un contract de munca pe periaoda nedeterminata si unul pe perioada determinata, inceput in februarie 2014.

Din 17 iunie 2014 planuiesc sa intru in concediu de maternitate, sarcina avand cca 36 de saptamani. Concediul va afecta ambele contracte de munca (se vor suspenda de drept)?

Va trebui sa notific ambii angajatori de dorinta mea de a intra in cocnediu de maternitate? (As prefera sa pastrez contractul pe perioada determinata, caci este part time si imi permite sa lcurez de acasa).

In acest caz, voi primi indemnizatie de la ambii angajatori (sau calculata in fucntie de veniturile din ambele contracte)? Cum voi proceda cu foaia de concediu data de medicul de familie, care este unica?
1 raspuns la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
In cazul mai multor contracte de munca, indemnizatiile de maternitate se calculeaza si se platesc de fiecare angajator in parte.

Prezinti primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu de maternitate la locul de munca unde ai salariul mai mare. La celalalt angajator vei prezenta o copie, pe care medicul de familie isi va pune parafa si semnatura, mentionand "Conform cu originalul".

OUG 158/2005.

Art. 33 Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. 1 lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform prezentei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.

Normele de aplicare a OUG 158/2005:

Art. 72. - 1 Pentru persoana care se afla in doua sau mai multe situatii dintre cele prevazute la art. 1 alin. 1 lit. A si B din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform acestei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. In aceasta situatie primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalti angajator/angajatori se prezinta cele doua exemplare in copii certificate de catre medicul prescriptor.

2 Pe copiile certificate se va inscrie "Conform cu originalul" si se va aplica stampila unitatii, parafa si semnatura medicului prescriptor, precum si, dupa caz, parafa si semnatura medicului sef de sectie, in cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.

3 Angajatorii platitori au obligatia respectarii prevederilor art. 1

Legea nu specifica obligatia de a intra in concediul de maternitate concomitent la ambii angajatori, deci teoretic ai putea fi in concediu de maternitate numai la unul dintre locurile de munca.

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Concediul de maternitate si indemnizatia de maternitate
Pe aceasta tema s-au postat:
361 intrebari si 424 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Concediul de maternitate si indemnizatia de maternitate
Concediul de maternitate este un concediu medical care se acorda femeii insarcinate sau lauzei de catre medicul de specialitate obstetrica-ginecologie...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?