Stimulent de insertie direct dupa concediu postnatal
  Theo
Sunt insarcinata in cinci luni si as dori sa stiu care este perioada minima de concediu postnatal in care sunt obligata sa stau acasa dupa nastere, avand in vedere ca nu imi doresc acest lucru si vreau sa ma intorc cat mai repede la serviciu, dar as vrea sa primesc si stimulentul de insertie!

Mentionez ca nu doresc nici concediu prenatal prea mult, o sa merg la serviciu pana imi va permite sarcina.
2 raspunsuri la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Perioada minima obligatorie de concediu postnatal este de 42 de zile.

Dupa terminarea concediului postnatal puteti reveni la serviciu, optand direct pentru stimulentul de insertie, fara a mai intra in concediu crestere copil (CCC). Pentru aceasta trebuie sa depuneti la Primarie actele solicitate.

Este bine sa stiti ca pe perioada platii stimulentului de insertie angajatorului ii este interzis sa va concedieze, motiv pentru care trebuie sa-l notificati asupra faptului ca sunteti in plata acestuia, atasand si o copie a deciziei de aprobare a stimulentului de insertie.

--------------------------------------------------
Legea nr. 166/2012, Art. I.

12. Art. 7

(1) persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1), obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR.

(2) Stimulentul de insertie prevazut la alin. (1) se acorda dupa cum urmeaza:

a) pentru persoanele care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a), daca acestea obtin venituri supuse impozitului inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani;

b) pentru persoanele care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. b), daca acestea obtin venituri supuse impozitului, dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani;

c) pentru persoanele care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului cu handicap in varsta de pana la 3 ani, prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a), oricand, pe toata perioada.

(3) In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia lunara si solicita dreptul la stimulent de insertie, plata acestei indemnizatii se suspenda.
  Miruna
Ati spus ca "Dupa terminarea concediului postnatal puteti reveni la serviciu, optand direct pentru stimulentul de insertie, fara a mai intra in concediu crestere copil (CCC). "
Cum se poate acest lucru cand in lege scrie ca stimulentul de insertie se acorda...pentru persoanele care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului (CCC)? Asta nu inseamna ca intai trebuie intrat in CCC si apoi daca te intorci la munca poti sa beneficiezi de stimulent? Daca da, care este perioada minima de CCC ca sa poti beneficia de stimulent?

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Concediul de maternitate si indemnizatia de maternitate
Pe aceasta tema s-au postat:
361 intrebari si 424 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Concediul de maternitate si indemnizatia de maternitate
Concediul de maternitate este un concediu medical care se acorda femeii insarcinate sau lauzei de catre medicul de specialitate obstetrica-ginecologie...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?