Beneficiez de stimulent pt al 3-lea copil?
  mihadory
Sotul beneficiaza de stimulent de insertie pt gemenii in varsta de 7 luni acum, am solicitat stimulent pt doi ani dar cand gemenii o sa aiba 13 luni urmeaza sa nasc inca un bebe, as vreau sa stiu: iau stimulent in continuare pt gemeni si pt ultimul nascut sau se anuleaza pt gemeni si iau doar pt ultimul nascut?
4 raspunsuri la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 8.
(1) In cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului sau, dupa caz, a stimulentului de insertie, pana la implinirea de catre copil a varstei de un an sau 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori se produce o noua situatie dintre cele prevazute la art. 8 alin. (2) din ordonanta de urgenta, aceasta, la finalizarea concediului sau, dupa caz, a dreptului la stimulentul de insertie, acordat pentru copilul anterior, opteaza, pe baza unei noi cereri, pentru unul dintre drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv art. 7 din ordonanta de urgenta.

Dupa ce se termina plata stimulentului de insertie pentru gemeni sotul poate solicita stimulent pentru al treilea copil (sau concediu crestere copil).
  mihadory
Scuze dar nu am inteles :( deci pot lua stimulent pentru toti trei simultan? Sau pt al 3-lea bebe iau abia dupa implinirea varstei de doi ani a gemenilor? Iar daca este posibil asta, cand gemenii implinesc doi ani al 3-lea bebe ar implini un an, pot solicita stimulet atunci? Primesc si din urma din luna in care am nascut sau...? Sunt putin in ceata.
  Ana Maria Popa
1. Nu poti lua stimulent pentru toti 3 copiii simultan, ci doar un singur stimulent.

2. La finalizarea dreptului la primul stimulent de insertie (deci atunci cand gemenii vor implini 2 ani), se face o noua cerere pentru stimulentul de insertie al celui de al 3-lea copil, stimulent pe care il vei primi pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani.

Adreseaza o intrebare la AJPIS (institutia care plateste stimulentul de insertie), pentru a afla exact cum se procedeaza.
  mihadory
Deci eu o sa depun cererea pt stimulent dupa implinirea varstei de doi ani a gemenilor, in acel moment al 3-lea bebe ar avea 1 anisor, voi lua stimulent pana ar implini 2 ani, dar pt primul an de viata iau stimulent? vine din urma sau...?

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Stimulentul de insertie
Pe aceasta tema s-au postat:
119 intrebari si 138 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Stimulentul de insertie
Stimulentul de insertie este o suma de bani pe care o primesc lunar, in conditiile detaliate mai jos, parintii care incep sa realizeze venituri impoza...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?