Indemnizatie crestere copil sau stimulent, fara suspendarea PFA sau II
  butoi
Sunt insarcinata in 4 luni.

Sunt angajata de 7 ani la o institutie si am toate obligatiile achitate.

Anul acesta in septembrie trebuie sa nasc.

Luna aceasta trebuie sa imi deschid un pfa sau ii, deoarece am un proiect cu fonduri in derulare. Va rog sa ma ajutati:

Cazul 1: Pot primii indemnizatia de crestere copil si in ce conditii? Mentionez ca odata deschis pfa-ul nu ii mai pot suspenda activitatea, find un proiect in derulare, APDRP nu imi permite lucrul acesta.

Cazul 2: In cazul in care nu pot primi indemnizatie, pot sa beneficiez de concediu crestere copil de la unitatea unde lucrez si in baza pfa-ului sa beneficiez de stimulentul de insertie?
1 raspuns la aceasta intrebare
Buna ziua,

Legislatia aplicabila in acest domeniu prevede urmatoarele:

1.Daca optati pentru concediul de crestere copil aveti dreptul la indemnizatia de crestere copil aferenta.

2.Daca in perioada concediului pentru cresterea copilului, obtineti venituri supuse impozitului, inclusiv venituri din activitati independente, aveti dreptul la stimulentul de insertie.

3.In cazul in care beneficiati de indemnizatia lunara si solicitati dreptul la stimulent de insertie, plata acestei indemnizatii se suspenda.

4. Dreptul la stimulentul de insertie se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul nu mai realizeaza venituri supuse impozitului si solicita concediul pentru cresterea copilului.

5. In situatia persoanelor indreptatite care realizeaza venituri din activitati independente si care nu lucreaza in baza unui contract individual de munca, concediul reprezinta intreruperea/suspendarea activitatii pe perioada de pana la implinirea de catre copil a varstei de un an sau 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, in situatia solicitarii dreptului la concediu de crestere copil.

In concluzie, nu puteti cumula indemnizatia de crestere copil cu stimulentul de insertie. Daca realizati venituri impozabile (inclusiv venituri din activitati independente) aveti dreptul sa solicitati stimulent de insertie iar daca sunteti in concediu si nu realizati venituri aveti dreptul sa solicitati indemnizatia de crestere copil.

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Indemnizatia de crestere a copilului
Pe aceasta tema s-au postat:
405 intrebari si 451 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Indemnizatia de crestere a copilului
Indemnizatia de crestere a copilului in 2016: informatii actuale, corecte si complete despre obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului....
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?