Neacordare stimulent insertie
  Oanamaria21
M-am intors la lucru in 01.10.2013 si am optat pentru CCC de 1 an.

Copilul s-a nascut in 04.11.2012, la dosar am atasat cererea tatalui ca nu doreste sa stea 1 luna acasa.

Am primit decizia de incetare a indemnizatiei cu motiv "Rel. Activ. Cu 01.10.2013 dos. Nou Stim.Opt.1" si decizia de acordare a stimulentului cu 01.11.2013.

Am fost si am intrebat si am primit raspuns ca luna a 12-a este a tatalui si ca nu am dreptul nici la indemnizatie nici la stimulent cf. Art 11 din L 111/2010.

Eu nu asta inteleg prin acest articol 11. Este corecta decizia de a nu acorda stimulentul pe luna a 10-a?
4 raspunsuri la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Decizia APIS este corecta. Daca tatal refuza sa efectueze luna sa obligatorie de concediu crestere copil, mama nu va primi nici stimulent si nici indemnizatie timp de o luna.
  Ancuv5
Dar daca tata efectueaza acea luna CIC mama poate beneficia de stimulent in ultima luna cat primeste tata indemnizatie?
  mary_mary1
"Decizia APIS este corecta. Daca tatal refuza sa efectueze luna sa obligatorie de concediu crestere copil, mama nu va primi nici stimulent si nici indemnizatie timp de o luna". - raspuns din 10.12.2013.

Acest raspuns nu este in concordanta cu celelate raspunsuri privitoare la primirea stimulentului, in sensul ca am citit alte raspunsuri cu privire la CIC un an, tata nu-si ia luna de concediu obligatorie, iar mama a fost sfatuita sa se intoarca la lucru inainte ca, copilul sa implineasca 1an si 11 luni pt a beneficia de stimulent.

Intrebarea mea este (aspect care ma priveste, si ma intereseaza pt luarea deciziei de reintoarcere): daca tata nu-si ia luna obligatorie de cic (desi realizeaza venituri impozabile, insa nu doreste), mama poate beneficia de acel stimulent de insertie, intorcandu-se inainte cucateva zile,de a implini copilul 1 an si 11 luni la serviciu, sau nu?
  Ana Maria Popa
Nu exista nici o contradictie.

Legea spune asa (reformulez): Mama care a optat pt. CCC pana la 2 ani si se intoarce la serviciu dupa ce copilul implineste 1 an (adica intre varsta de 1 an si 2 ani a copilului), are dreptul la stimulent pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.

Apoi vine alta lege care zice: Tatal este obligat sa efectueze minim 1 luna din CCC, altfel se scade 1 luna din durata totala CCC, adica mama va avea dreptul numai la 1 an si 11 luni de CCC. Dar chiar daca tatal efectueaza o luna de CCC, mama in luna respectiva nu va beneficia de stimulent, caci nu se pot suprapune cele 2 drepturi (tatal acasa cu indemnizatie si mama la serviciu cu stimulent).

Sa presupunem ca mama respectiva se intoarce la serviciu cu cateva zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 1 an si 11 luni. Da, va avea dreptul la stimulent pentru cele cateva zile...

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Stimulentul de insertie
Pe aceasta tema s-au postat:
119 intrebari si 138 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Stimulentul de insertie
Stimulentul de insertie este o suma de bani pe care o primesc lunar, in conditiile detaliate mai jos, parintii care incep sa realizeze venituri impoza...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?