Nu am primit indemnizatia pentru al doilea copil
  inna89
Am nascut al doilea copil in iunie 2013 iar in octombrie 2013 mi s-a terminat concediul crestere copil pentru copil 1.

Am depus dosarul pt copil 2 in octombrie iar acum am primit indemnizatia insa doar pe trei luni(oct-nov-dec). Nu inteleg de ce nu primesc si pentru celelalte luni. Va rog sa ma ajutati ca nu stiu exact ce dreepturi am.

Nu aveam cum sa depun dosarul pentru copil 2 pana nu se termina indemnizatia copil 1 eu asa stiu nu? Din cate stiu trebuia sa primesc si un supliment pentru copil nr 2 de cand s-a nascut si pana ce a implinit copil nr 1 varsta de 2 ani de 600 ron pe luna.
3 raspunsuri la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
HG 52 / 2011:

Art. 8
(1) In cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului sau, dupa caz, a stimulentului de insertie, pana la implinirea de catre copil a varstei de un an sau 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori se produce o noua situatie dintre cele prevazute la art. 8 alin. (2) din ordonanta de urgenta, aceasta, la finalizarea concediului sau, dupa caz, a dreptului la stimulentul de insertie, acordat pentru copilul anterior, opteaza, pe baza unei noi cereri, pentru unul dintre drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv art. 7 din ordonanta de urgenta.

Pentru continuitatea acordarii drepturilor, cererea trebuie sa fie depusa cu 60 de zile inaintea implinirii de catre copilul anterior a varstei de 1, 2 sau 3 ani, in cazul copilului cu handicap, sau in termen de maximum 30 de zile de la aceasta data. In cazul in care se depaseste acest termen, drepturile vor fi acordate de la data depunerii cererii.

Din care spui, ai depus cererea in termenul precizat de lege si ai primit corect indemnizatiile, insa nu si suplimentul de 600 lei. Suplimentul de 600 lei se acorda pentru copiii nascuti incepand cu ianuarie 2011. Nu ai mentionat cand s-a nascut primul copil. Daca ambii copii sunt nascuti dupa 1 ian. 2011, atunci ai fi avut dreptul si la acest supliment. Pentru un raspuns cert legat de situatia ta adreseaza o intrebare catre Directia de Asistenta Sociala.
  elenaalina2007
Cum se calculeaza indemnizatia pt al 2-lea copil daca in ultimele 12 luni anterioare nasterii esti in concediu de maternitate?

Indemnizatia pt copilul 1 se termina pe 8 sep.2014 si al 2-lea copil tr sa se nasca in jur de 25-1 sep/2014. Cum va trebui sa procedez? Stiu ca la primul copil am avut 40 zile concediu medical dupa nastere, dupa care am primit indemizatia.
  inna89
Puteti sa imi spuneti legea in care se specifica acest supliment va rog?

Cei de la asistenta sociala au zis ca aveam dreptul dar trebuia depus un dosar separat.

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Indemnizatia de crestere a copilului
Pe aceasta tema s-au postat:
405 intrebari si 451 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Indemnizatia de crestere a copilului
Indemnizatia de crestere a copilului in 2016: informatii actuale, corecte si complete despre obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului....
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?