Cand se poate lua luna obligatorie a tatalui?
  Otiliamarculescu
Luna tatalui poate fi luata in orice moment pe parcursul CCC al mamei, sau trebuie sa fie ultima luna din concediul mamei?

As dori si o referire la articolul din lege care reglementeaza acest lucru. La locul de munca mi s-a sugerat sa ia tatal ultima luna ca sa nu mai faca resursele umane atatea hartii, de reincepere contract, apoi de incetare contract... Si mi-au zis ulterior ca de fapt asa prevede si legea.
1 raspuns la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Tatal poate solicita concediul sau de crestere copil, daca indeplineste conditiile de acordare, oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de 1 an, 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap. Nu exista un text de lege care sa prevada in mod expres cand anume isi poate lua tatal luna sa obligatorie.

Ca sa intre in concediul pentru cresterea copilului de minim o luna, tatal trebuie sa depuna un dosar compus din cerere si documente doveditoare, cu cel putin 30 de zile inainte de intrarea efectiva in acest concediu..

OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, cu modificarile si completarile ulterioare

ART. 11

Dreptul la concediul pentru cresterea copilului pana la un an, 2 sau 3 ani, in cazul copilului cu handicap, se acorda pe baza netransferabila persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 martie 2012, precum si pentru situatiile in care o persoana a adoptat copilul, careia i s-a incredintat copilul in vederea adoptiei sau care are copilul in plasament ori in plasament de urgenta, precum si pentru persoana care a fost numita tutore, incepand cu aceasta data , in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:

a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia.

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Concediul pentru cresterea copilului obligatoriu pentru tata cel putin o luna
Pe aceasta tema s-au postat:
99 intrebari si 99 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Concediul pentru cresterea copilului obligatoriu pentru tata cel putin o luna
Conform HG nr. 57/2012, pentru copiii nascuti incepand cu data de 1 martie 2012, cel putin o luna din concediul de crestere a copilului va reveni pari...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?