Concediu crestere copil tata dupa demisie
  bianca_romanitza
Iata situatia noastra:

- concediul meu de maternitate se termina pe 24 februarie

- data probabila a nasterii este : 27 decembrie 2013- 06 ianuarie 2014

- dorim ca tatal sa intre in cic

- situatia tatalui: angajat de 7 ani la aceeasi companie dar este nevoit sa isi dea demisia pe 31 ianuarie 2013.

1. Daca se naste in decembrie poate intra tatal in cic tinand cont ca dupa nasterea copilului el nu mai are loc de munca?

2. Daca se naste in ianuarie poate intra in cic tinand cont ca chiar cu o saptamana inainte de nasterea copilului el nu mai are loc de munca? In caz contrar... daca s-ar angaja la o alta firma pentru 1 luna de zile, adica ianuarie si ar cotiza la stat toate darile ar putea apoi intra in cic?
3 raspunsuri la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Cred ca ai vrut sa scrii ca tatal isi va da demisia pe 13 ianuarie 2014. Raspunsul meu are in vedere aceasta ipoteza.

1. Daca nasti in decembrie 2014, iar tatal lucreaza pana pe 31 ianuarie 2014, atunci va putea intra in concediu crestere copil fara nici o problema.

2. Daca nasti in ianuarie 2013, iar tatal lucreaza toata luna ianuarie, va putea deasemenea beneficia de concediu crestere copil.

Ar fi fost o problema daca tatal ar fi lucrat pana la 31 decembrie de exemplu, iar copilul s-ar naste in ianuarie. Pentru a beneficia de indemnizatie in aceasta situatie, ar trebui sa realizeze venituri macar o singura zi in ianuarie 2014.
  bianca_romanitza
Tatal va lucra pana in luna ianuarie inclusiv... luna in care se va naste copilul... dar tinand cont ca practic ccc ar incepe la sfarsitul lunii februarie si ca el practic din ianuarie nu mai are loc de munca

1. este vreun impediment pt acordarea ccc pt o perioada de 2 ani cu 85% din salariu pe care l-a avut?

2. daca tatal nu va mai avea loc de munca in acel moment , mai pot eu intra in concediul acela obligatoriu de minim o luna ?

3 daca da, pot lua prima luna de ccc eu si apoi sotul meu(care nu va mai fi angajat la acea data sa intre apoi in urmatoarele luni in ccc)

4.in acest caz, cum as putea depune eu actele cu 30 zile mai devreme de ccc... tinand cont ca eu termin conced matern pe 24 febr., iar din 25 febr as vrea sa intru in ccc pt o luna, pt ca la acel moment imi va lipsi documentul de susendare a contractului de munca.
  Ana Maria Popa
1. Nu este nici un impediment, conditia de obtinere a indemnizatiei de crestere copil este realizarea de venituri 12 luni anterior nasterii

2. Sigur

3 - 4. Am raspuns deja pe subiectul pe care l-ai deschis separat.

Ti-a fost util acest raspuns?


Citeste articolul
Concediul de crestere a copilului
Concediul de crestere a copilului pana la 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap) mai este cunoscut si sub abrevierile CIC (Concediu de Ingrijire...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?