GRAVIDA IN CCC CU AL DOILEA COPIL
  STEFFY
SUNT IN CCC PANA IN MARTIE 2014 IAR IN DECEMBRIE 2013 VOI NASTE DIN NOU. VA ROG SA IMI SPUNETI CUM TREBUIE PROCEDAT PTR A BENEFICIA DE CCC LA AL DOILEA COPIL.
CE SE INTAMPLA CU CCC LA PRIMUL COPIL?
CAT AM DREPTUL SA STAU IN CCC LA AL DOILEA COPIL?
5 raspunsuri la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
Iata cum trebuie sa procedati pentru a prelungi CCC.

1. Faceti cerere catre angajator de prelungire a suspendarii contractului individual de munca. Atasati si certificatul de nastere al celui de al doilea copil. Angajatorul va emite o decizie de prelungire a suspendarii CIM.

2. Depuneti la primaria de care apartineti o copie dupa aceasta decizie si o copie dupa certificatul de nastere al celui de al doilea copil. Totodata veti completa si cererea de CCC pentru cel de al doilea copil.

Puteti sta in CCC pana la implinirea de catre al doilea copil a varstei de 1 an sau 2 ani, dupa cum optati.

Indemnizatia va fi aceeasi ca in cazul primului copil, iar pe perioada suprapunerii veti primi un supliment de 600 lei lunar.
  maria2012
Cred ca am aceeasi problema ca Steffy dar la mine diferenta este ca tatal este in CCC. el mai are concediu pana in luna iunie 2014 cand fetita va face 2 ani , dar eu in martie voi naste al 2lea copil. Intrebarea mea este daca isi poate lua si pentru cel de al 2 lea copil concediu?. multmesc frumos
  Ana Maria Popa
Sigur ca poate prelungi concediul pana cand al doilea copil va implini 2 ani. Raspunsul de mai sus este valabil si in cazul dvs.
  Iuliana84
Am si eu aceeasi situatie: nasc in decembrie si sunt in concediu pe 2 ani pana in martie.

As vrea sa mi spuneti urmatoarele:

1. Conform legii, tatal trebuie sa stea obligatoriu 1 luna in concediu, ce fac eu in cazul asta?

2. Daca tatal renunta la concediu, deoarece eu sunt ceea care pot ingriji un copil in primele luni de viata, mai primesc cei 600 de lei suplimentari, consider ca indemnizatie nu o primesc?

3. Dar alocatia celui de al doilea copil o mai primesc?

4. Se poate sa stea tatal in concediu crestere copil 2 luni, dupa ce al doilea copil va trece de 1 an, (practic sa-si transfere luna de la primul copil tot la primul copil)?
  Ana Maria Popa
1, 2, 4. Dat fiind ca nasti in timp ce te afli in CCC, tatal isi poate cumula cele doua luni obligatorii pentru cei doi copii, pe care le poate efectua oricand pana la implinirea de catre al doilea copil a varstei de 2 ani.

3. Alocatia o vei primi oricum, pentru fiecare copil, indiferent de situatia profesionala, concediile pentru care optati sau nu etc

Ti-a fost util acest raspuns?


Citeste articolul
Concediul de crestere a copilului
Concediul de crestere a copilului pana la 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap) mai este cunoscut si sub abrevierile CIC (Concediu de Ingrijire...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?