Calcul concediu risc maternal la doi angajatori, dupa CIC
  astroia
Sunt angajata pe 2 firme, una cu 8 ore/zi si una cu 1 ora/zi.

Momentan am activitatea suspendata pentru ca sunt in concediu ingrijire copil (CIC) pana in luna august. In luna august voi intra in concediu de risc si apoi in prenatal urmand sa nasc in luna decembrie.

As dori sa stiu cum imi va fi calculat concediul medical pentru cele 2 societati cu 8 ore si 1 ora avand in vedere ca sunt in concediu ingrijire copil si primesc 1200 lei indemnizatia.

Mai exact care va fi baza de calcul la fiecare din cele 2 societati.
1 raspuns la aceasta intrebare
  Ana Maria Popa
OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 21

(2) Pentru persoanele care beneficiaza de indemnizatia prevazuta la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) si art. 9 alin. (5) si (6), contributia de asigurari sociale de sanatate se calculeaza prin aplicarea cotei prevazute de lege asupra cuantumului indemnizatiei acordate [...]

(4) In situatia prevazuta la alin. (2), la stabilirea cuantumului indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate se ia in calcul valoarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

Va trebui sa obtii o adeverinta cu veniturile avute pe ultimele 6 luni de CCC de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (originalul il duci la locul de munca cu program 8 ore/zi, copia la cel cu timp partial).

OUG nr. 158/ 2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate:

Art. 33
Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform prezentei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.

Fiecare angajator calculeaza si plateste separat indemnizatia pentru concediul de risc maternal.

Indemnizatia de risc maternal se calculeaza ca 75% din baza de calcul stabilita conform legii. Se determina rand media zilnica a bazei de calcul, adunandu-se veniturile din cele 6 luni anterioare intrarii in concediu medical si impartindu-se suma obtinuta la numarul de zile lucratoare din cele 6 luni.

Media zilnica se inmulteste cu numarul de zile lucratoare din perioada de concediu medical.

Din acesta indemnizatie se retine contributia CAS,

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Concediul de risc maternal
Pe aceasta tema s-au postat:
76 intrebari si 74 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Concediul de risc maternal
Conform OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, angajatorul este obligat sa asigure salariatei gravide, lauze sau care alapte...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?