Stimulent insertie, incetare abuziva CIM
  isbora
Sotiei mele, aflata in plata stimulentului de insertie, i-a fost suspendat ccm, abuziv, chipurile pt cercetare disciplinara.

Ce este de facut, atacam decizia in instanta, ei au dovezi false, mincinoase, cand realitatea si dovezile sunt altele.

Cine da amenda de 1000- 2500 ron? Ce ne sfatuiti sa facem? Asteptam un raspuns cat mai urgent din partea dvs.
1 raspuns la aceasta intrebare
Buna ziua,

In primul rand, trebuie sa stiti ca legea protejeaza salariata care se intoarce la serviciu in timp ce se afla in plata stimulentului de insertie in caz de concediere. Aceasta masura se aplica o singura data, timp de sase luni de la intoarcerea definitiva a salariatei la locul de munca.

De asemenea aceasta masura de protectie devine neaplicabila in cazul in care concedierea intervine ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului. Amenda la care faceti referire se aplica de catre ITM in cazul in care angajatorul dispune concedierea in conditiile aratate mai sus. In acest caz se poate trimite o sesizare catre ITM din partea salariatului in cauza.

In cazul dvs nu se pune deocamdata problema unei concedieri ci doar a unei cercetari disciplinare pentru posibile abateri disciplinare de la regulile de disciplina a muncii, Regulamentul Intern, ordine ale superiorilor, etc.

Codul Muncii da posibilitatea angajatorului de a suspenda contractul de munca pe perioada cercetarii disciplinare.

Numai in situatia in care va aflati in interiorul termenului de sase luni de la intoarcerea la serviciu si numai daca in urma cercetarii disciplinare se dispune concedierea, puteti considera ca angajatorul a savarsit un abuz impotriva caruia aveti dreptul de a formula contestatie in instanta.

De asemenea, trebuie sa stiti ca procedura de cercetare disciplinara trebuie sa se desfasoare dupa anumite reguli strict prevazute de Codul Muncii. In cadrul sedintei de cercetare disciplinara aveti dreptul de a formula aparari si de aprezenta probe in favoarea dvs.

In situatia in care, in urma cercetarii disciplinare vi se aplica o sanctiune alta decat concedierea, puteti ataca decizia angajatorului in instanta in situatia in care o considerati nelegala.

Va stau la dispozitie in masura in care aveti nevoie de ajutor sau va sunt necesare mai multe informatii.

Ti-a fost util acest raspuns?


Discutii pe aceeasi tema

Aici se discuta despre:
Situatii in care concedierea gravidelor si a mamelor este ilegala
Pe aceasta tema s-au postat:
75 intrebari si 81 raspunsuri
Distribuie

Citeste articolul
Situatii in care concedierea gravidelor si a mamelor este ilegala
Conform OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, nu pot fi concediate, din motive care tin de starea lor, urmatoarele categori...
Calculator indemnizatie maternitate
 

Fii la curent cu noutatile!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru pentru a primi cele mai noi informatii despre drepturile gravidelor si ale mamelor.

Adresa ta de email: 
Acasa   |   Drepturile gravidelor si ale mamelor   |   Consiliere   |   Documente   |   Legislatie   |   Stiri   |   Intrebari frecvente   |   Parteneri   |   Termeni si conditii   |    top
Copyright © www.drepturile-gravidelor.ro
  • User
  • Parola
  • Nu ai cont?